■Aktuelno■Tragom vijećničkih pitanja i inicijativa, Elvedin Šabanović (ASDA)

Tragom vijećničkih pitanja i inicijativa, Elvedin Šabanović (ASDA)

VIJEĆNIČKA INICIJATIVA: Pokrećem inicijativu da nadležna općinska služba pokrene odgovarajuće mjere aktivnosti na izradi Pravilnika o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola na području općine Visoko

OBRAZLOŽENJE: Obzirom da je prijedlogom Kluba vijećnika A-SDA u budžetu za 2017. g. kojeg je Općinsko vijeće danas usvojilo planirana nova pozicija “Stipendije za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola“ u iznosu od 20.000,00KM upućujem inicijativu nadležnoj općinskoj službi da odmah pokrene odgovarajuće mjere aktivnosti na izradi Pravilnika o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola na području općine Visoko sa ciljem raspisivanja javnog Konkursa za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola u 2016/2017. g. te kako bi ova sredstva bila dodijeljena namijenjenoj učeničkoj populaciji. Ukoliko Pravilnik već postoji molim da Služba pokrene proceduru raspisivanja javnog Konkursa za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola.

Inicijativa je upućena: Služba za društvene djelatnosti općine Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE