Lokalne TemePolitikaTragom vijećničkih pitanja i inicijativa, Emir Džafić (SDA): Obnoviti pregovore sa općinom...

Tragom vijećničkih pitanja i inicijativa, Emir Džafić (SDA): Obnoviti pregovore sa općinom Vareš za vodosnabdijevanje MZ Gračanica i MZ Kula Banjer

Pokrećem inicijativu da se obnove pregovori sa općinom Vareš  za vodosnabdjevanje MZ Gračanica i MZ Kula Banjer.

U skladu sa članom 156. Poslovnika Općinskog vijeća Visoko pokrećem inicijativu da se obnove pregovori sa općinom Vareš za vodosnadbjevanje MZ Gračanica i MZ Kula Banjer.

Obrazloženje:

U toku 2016. godine ostvareni su kontakti općine Vareš, općine Visoko i Vlade Zeničko-dobojskog kantona kako bi se riješilo vodosnadbjevanje MZ Gračanica i MZ Kula Banjer sa izvorišta na prostoru općine Vareš. U tom pravcu Vlada Zeničko-dobojskog kantona obezbjedila je 300.000,00 KM za izgradnju rezervoara na Kula Banjeru, a općina Visoko je uputila pismo namjere u koje izražava spremnost za ovaj projekat.

Trenutno je vidljiv nedostatak bilo kakve aktivnosti po pitanju završetka realizacije ovog projekta, stoga iniciram ponovne pregovore kako bi stanovnici gore spomenutih mjesnih zajednica dobili vodu.

Inicijativa upućena nadležnoj općinskoj službi


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE