SportDržavni TimTreća pobjeda košarkašica na Europskom prvenstvu B divizije, nastradala Švedska

Treća pobjeda košarkašica na Europskom prvenstvu B divizije, nastradala Švedska

Bosanskohercegovačke U-20 košarkašice deklasirale su Švedsku na Evropskom prvenstvu B divizije. Poslije trijumfa nad Grčkom i Crnom Gorom, naše košarkašice razbile su Švedsku sa 77:46.

Nakon prvih 10 minuta igre vodili smo 25:21, a na poluvremenu su Šveđanke već zaostajale 10 poena (41:31). Potpuno razbijanje Švedske dogodilo se u drugom poluvremenu. Samo 15 poena dale su naše protivnice u 20 minuta, a u zadnjoj četvrtini rezultat je glasio 12:4.

To dovoljno govori o superiornosti naših djevojaka, koje su uz Austriju jedine neporažene na Evropskom prvenstvu.

Marica Gajić bila je fantastična, ubacila je 25 poena uz 12 skokova i tri asistencije, dok je Melisa Brčaninović dodala 12 poena, a Nikolina Babić 11 uz pet skokova. Jedina dvocifrena u sastavu Švedske bila je Elin Ljunggren sa 12 poena.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE