SportKošarkaTreća uzastopna pobjeda Denver Nuggetsa

Treća uzastopna pobjeda Denver Nuggetsa

Košarkaši Denvera pobijedili su noćas na svom terenu Los Angeles Lakerse sa 129:101 i ostvarili treću uzastopnu pobjedu u NBA ligi. Will Burton i Jamail Mayer predvodili su Nuggetse do pobjede sa po 22 poena, pa je Denver zadržao prednost nad Portlandom za osvajanje osmog mjesta pred play-off Zapadne konferencije.

Srbijanski reprezentativac Nikola Jokić igrao je 24 minuta, postigao je 18 poena, uz devet skokova i četiri asistencije. Danillo Gallinari dodao je 18 poena, a Mason Plumlee 15 poena i 10 skokova.

U ekipi Lakersa, koja je izgubila 10. put u posljednjih 11 utakmica, Ivica Zubac bio je najbolji sa 25 poena i 11 skokova. Jordan Clarkson postigao je 19, a Brandon Ingram 14.

Minnesota je pobijedila Washington sa 119:104 predvođena Carlom Anthonyjem Townesom koji je postigao 39 poena uz 13 skokova. Ricky Rubio postigao je 22 poena i imao je 19 asistencija.

U ekipi Washingtona, koja je prekinula niz od šest pobjeda, John Wall bio je najefikasniji sa 27 poena.

San Antonio je pobijedio Atlantu sa 107:99 i izjednačio se sa Golden Stateom po broju pobjeda u sezoni. Obje ekipe sada imaju skor od 52 pobjeda i 14 poraza, a do kraja regularnog dijela ostalo je da se odigra još 16 utakmica.

Spurse je do 19. uzastopne pobjede na domaćem terenu protiv Atlante predvodio Kawhi Leonard sa 31 poenom, pet skokova i četiri asistencije. Patty Mills postigao je 15 poena i devet asistencija, a David Lee i Danny Green dodali su po 14 poena.

Bek Denis Schroder bio je najefikasniji u ekipi Atlante sa 22 poena i 10 asistencija, dok je Tim Hardaway mlađi postigao 17 poena.

Utah je pobijedila Los Andgeles Clipperse sa 114:108 i stekla dvije utakmice prednosti nad njima u borbi za četvrto mjesto pred play-off Zapadne konferencije i prednost domaćeg terena. Utah je predvodio Gordon Hayword sa 27 poena, a George Hill dodao je 19 poena, osam skokova i šest asistencija.

Utah je prekinula niz od devet poraza na domaćem terenu od Lakersa. U ekipi iz Los Angelesa najefikasniji je bio Chris Paul sa 33 poena, šest skokova i šest asistencija.

Memphis je pobijedio Millwaukee sa 113:93 i prekinuo niz od pet poraza, a Toronto je pobijedio Dalas sa 100:78. Chicago je pobijedio Charlotte sa 115:109 i prekinuo niz od pet poraza, dok je Sacramento pobjedom protiv Orlanda 120:115 trijumfovao prvi put nakon osam utakmica.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE