Naslovnica BiH Kultura Treći VIVA fi...

Treći VIVA film festival – Jedan festival svi gradovi

110

Međunarodni 3. Viva film festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma održava se od 13.09. do 17.09.2017. godine u 12 gradova Bosne i Hercegovine. Centralna manifestacija biće održana u Sarajevu, a festivalske projekcije uporedo će se održavati u Kaknju, Varešu, Goraždu, Ljubuškom, Jelahu, Vitezu, Bihaću, Mostaru, Lukavacu-Puračiću, Orašju i Prijedoru.

U zvaničnu selekciju 3. Viva film festivala, odabrano je 109 filmova iz oblasti: religija, ekologija, turizam i omladinski film (24 turistička filma, 36 filmova s ekološkom tematikom, 27 filmova u kategoriji religijski film i 22 omladinska filma).
Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije kao i ”Grand prix” Festivala. Nagrade i specijalna priznanja će biti dodjeljena na ceremoniji zatvaranja 16.09.2017. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu uz prisustvo brojnih gostiju iz svijeta filma, sponzora i prijatelja Festivala.

U kategoriji omladinski film, biće prikazana 22 omladinska filma, od kojih je 19 realizirano u okviru VIVA škole filma ‘’Od ideje do realizacije’’, sa učenicima srednjih i završnih razreda osnovnih škola u Sarajevu, Stocu, Mostaru, Orašju, Jelahu, Lukavcu, Puračiću, Tuzli, Livnu, Ljubuškom, Vitezu, Visokom, Kaknju, Vlasenici, Prijedoru, Konjicu, Prozor Rami, Ustikolini i Bihaću. Najboljim filmovima u kategoriji Omladinski film, po ocjeni stručnog žirija, biće dodjeljene sponzorske nagrade- oprema za budući rad.

ULAZ NA SVE PROJEKCIJE U SVIM FESTIVALSKIM CENTRIMA JE BESPLATAN!

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.