PreporukaTemeTrećina ispitanika rekla da su ispiti najveći izvor stresa

Trećina ispitanika rekla da su ispiti najveći izvor stresa

Studenti su u nezavidnom i pomalo čudnom položaju. Stariji ljudi im često govore da uživaju dok je život lak i da ih surova stvarnost čeka kasnije.

I naravno, to bi moglo biti istina za neke studente , ali većina njih se suočava sa stvarnim mentalnim, emocionalnim i financijskim borbama. Troškovi fakulteta su se u zadnjih deset godina popeli i današnjim studentima je sve teže.

U istraživanju je očestvovalo više od 1.000 studenata gdje se posebna pažnja posvetila njihovim životima, brigama i mentalnom zdravlju. Gotovo jedna trećina svih ispitanika rekla je da su im ispiti najveći izvor stresa u životu. 24% je zabrinutno zbog pronalaska posla još dok su na prvoj godini fakulteta, a 23% je izjavilo da im najveći stres uzrokuje praćenje nastave i zadaće. Zaključak je da iako studentski život može biti divan period u životu, to nikako ne znači da nije ispunjen problemima i stresom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE