ZanimljivostiTri napitka koja tope masne naslage bolje od vode s limunom

Tri napitka koja tope masne naslage bolje od vode s limunom

Niti jedan napitak neće magično istopiti kilograme ako ne kombinirate njegovo ispijanje sa zdravim stilom život, dakle pravilnom prehranom i tjelesnom aktivnošću.

Ipak, neki napitci mogu dodatno “pogurati” vaše tijelo u željenom smjeru.

Kafa

Kafa se uobičajeno smatra dozom energije koju nam je priroda poklonila, a to se svakako odnosi i na vježbanje. Ispijanje dvije do tri šoljice kafe dnevno potaknut će te da vježbaš duže i napornije, a samim time i sagoriš više kalorija, prenosi Women's Health Magazine.

Studija objavljena u magazinu Journal of Sports Medicine navodi da će kafa pojačati učinka treninga i do 20%. Vrijedi napomenuti da se ovo odnosi na crnu nezaslađenu kafu, budući da će dodavanje vrhnja, mlijeka i šećera umanjiti benefite.

Voda

Zamijeni limun šakom leda, hladna pića potiču tijelo da troši više energije u pokušaju da zadrži idealnu tjelesnu temperaturu. Ispijanje litru i pol hladne vode dnevno pomoći će ti da sagoriš dodatnih 100 kalorija, tvrdi nutricionistica Mitzi Dulan.

Zeleni čaj

 

Zeleni čaj pomaže u sagorijevanju kalorija, a pritom ih on sam ne sadrži. Analize su pokazale da ispijanje četiri šoljice nezaslađenog zelenog čaja dnevno može dovesti do dodatnog gubitka od tri kilograma u toku dva mjeseca.

Konzumirajte svježe pripremljeni zeleni čaj i uvijek radije birajte čaj u rinfuzi od onog u filter vrećicama.

radiosarajevo.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE