SvijetAmerikaTrump zaprijetio neposlušnim članovima Republikanske partije

Trump zaprijetio neposlušnim članovima Republikanske partije

Na meti Trumpa su ekstremno desni poslanici Predstavničkog doma okupljeni u Fridom kokusu koji su se protivili republikanskom prijedlogu za zamijenu sistema zdravstvene zaštite, navodeći da je to samo blaža verzija sistema koji je prije sedam godina uveo tadašnji predsjednik Barack Obama.

“Fridom kokus će ugroziti čitav republikanski plan ako se ne priključe timu i to brzo. Moramo se boriti protiv njih i demokrata 2018”, naveo je Trump na Twiteru misleći na izbore za Predstavnički dom koji se održavaju na jesen sljedeće godine.

Prijedlog lidera Republikanske partije o zamijeni sistema zdravstvene zaštite koji je uveo Obama prošle nedjelje je doživio neuspijeh pošto je povučen iz procedure u Kongresu zbog manjka podrške među republikancima s krajnje desnice.

Trump je u predizbornoj kampanji obećao da će odmah ukinuti Obamaker za šta se republikanci zalažu još od uvođenja tog sistema prije sedam godina.

Prijedlog republikanskog vodjstva u Predstavničkom domu naišao je na otpor krajnje desnih kongresmena koji smatraju da je to samo blaža verzija Obamakera, ali i umjerenih republikanca koji vjeruju da bi previše ljudi ostalo bez zdravstvene zaštite da je prijedlog usvojen.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE