ZDKSportTuka završio šesti na utrci u Monacu

Tuka završio šesti na utrci u Monacu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je šesto mjesto u utrci na 800 metara u Monacu na 11. po redu mitingu Dijamantske lige.

Prvo mjesto osvojio je Emmanuel Korir (1:43.10), drugi je bio Brandon McBride (1:44.41), a treći Antoine Gakame (1:44.54).

Tuka je kroz cilj prošao šesti. s vremenom 1:44.94.

Sinoćnji protivnici bh. atlatičaru bili su Elloit Gilles (Velika Britanija), Drew Windle i Erik Sowinski (SAD), Samir Dahmani i Pierre-Ambroise Bosse (Francuska), Brandon McBride (Kanada), Antonine Gakeme (Burundi), Andres Arroyo (Portoriko), Emmanuel Korir (Kenija) i Bram Som (Holandija).

Tuka je prije dvije godina na ovoj stazi u trci na 800 metara ostvario najbolji rezultat u karijeri (1:42.51) kada je oborio bosanskohercegovački i balkanski rekord, prenosi klix.ba.

Prije utrke u Monacu Tuka je upisao pobjede na mitinzima u Padovi, Luzernu i Velenju, dok je na dvoranskom mitingu u Birminghamu bio drugi.

Najbolji rezultat u ovoj sezoni Tuka je ostvario u Velenju (1:45.34) kada je odbranio titulu na ovom mitingu.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE