Naslovnica BiH Tužna godišnj...

  Tužna godišnjica, Adnan Delić: Ponosni što smo generala Delića imali pored sebe

  762

  Danas (16.april) se navršava sedam godina od preseljenja na ahiret armijskog generala Rasima Delića.  Obilježavanje Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine (15.april) tako ima poseban i dvostruki  značaj i u porodici rahmetli generala, jer je sudbina htjela da general Delić preseli na onaj svijet samo dan nakon obilježavanja godišnjice Armije RBiH, armije u kojoj je bio u najtežim trenucima za ovu zemlju i na čijem je čelu bio u trenucima kada su neprijatelji imali viziju da BiH nestane.

  To je bio povod i za kratki razgovor sa mlađim sinom generala Delića, Adnanom Delićem.

  – Prošlo je sedam godina od preseljenja na ahiret mog dragog oca, a činjenica je da i poslije sedam godina sve više nedostaje, i u lijepim, ali i u teškim trenucima. Mi kao porodica smo izuzetno ponosni što smo ga imali svaki dan pored sebe, što smo ga imali u svojim životima, a siguran sam da bi i država BiH trebala biti ponosna i sretna jer je imala jednog takvog armijskog generala koji je stao na čelo Armije RBiH u najtežim trenucima u historiji BiH i dao svoj puni doprinos u odbrani nam jedine domovine BiH. – istaknuo je Adnan Delić.

  Godišnjica smrti armijskog generala Rasima Delića, bit će obilježena i ove godine, međutim ove godine će to biti na jedan drugačiji način.

  – Sedma godišnjica je posebno interesantna i nama kao porodici je jako drago s obzirom da obilježavanje sedme godišnjice od preseljenja po prvi put organizuje Federalno ministarstvo za pitanje boraca na čelu s ministrom Salkom Bukvarevićem i ja bih iskoristio ovu priliku da se zahvalim ministru i ministarstvu što po prvi put kroz institucije sistema BiH organizuju jedan takav događaj i obilježavanje. Zahvalio bih se i Udruženju za zaštitu tekovina borbe za BiH koje je sačuvalo tu tradiciju obilježavanja godišnjica i koje je u proteklih šest godina organizovala obilježavanje. – kazao nam je sin armijskog generala Rasima Delića, Adnan Delić.

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.