BiHTužna godišnjica, Adnan Delić: Ponosni što smo generala Delića imali pored sebe

Tužna godišnjica, Adnan Delić: Ponosni što smo generala Delića imali pored sebe

Danas (16.april) se navršava sedam godina od preseljenja na ahiret armijskog generala Rasima Delića.  Obilježavanje Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine (15.april) tako ima poseban i dvostruki  značaj i u porodici rahmetli generala, jer je sudbina htjela da general Delić preseli na onaj svijet samo dan nakon obilježavanja godišnjice Armije RBiH, armije u kojoj je bio u najtežim trenucima za ovu zemlju i na čijem je čelu bio u trenucima kada su neprijatelji imali viziju da BiH nestane.

To je bio povod i za kratki razgovor sa mlađim sinom generala Delića, Adnanom Delićem.

– Prošlo je sedam godina od preseljenja na ahiret mog dragog oca, a činjenica je da i poslije sedam godina sve više nedostaje, i u lijepim, ali i u teškim trenucima. Mi kao porodica smo izuzetno ponosni što smo ga imali svaki dan pored sebe, što smo ga imali u svojim životima, a siguran sam da bi i država BiH trebala biti ponosna i sretna jer je imala jednog takvog armijskog generala koji je stao na čelo Armije RBiH u najtežim trenucima u historiji BiH i dao svoj puni doprinos u odbrani nam jedine domovine BiH. – istaknuo je Adnan Delić.

Godišnjica smrti armijskog generala Rasima Delića, bit će obilježena i ove godine, međutim ove godine će to biti na jedan drugačiji način.

– Sedma godišnjica je posebno interesantna i nama kao porodici je jako drago s obzirom da obilježavanje sedme godišnjice od preseljenja po prvi put organizuje Federalno ministarstvo za pitanje boraca na čelu s ministrom Salkom Bukvarevićem i ja bih iskoristio ovu priliku da se zahvalim ministru i ministarstvu što po prvi put kroz institucije sistema BiH organizuju jedan takav događaj i obilježavanje. Zahvalio bih se i Udruženju za zaštitu tekovina borbe za BiH koje je sačuvalo tu tradiciju obilježavanja godišnjica i koje je u proteklih šest godina organizovala obilježavanje. – kazao nam je sin armijskog generala Rasima Delića, Adnan Delić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE