Naslovnica Svijet Evropa TV debata gla...

TV debata glavnih kandidata na francuskim predsjedničkim izborima

42
PODIJELI

Petero glavnih kandidata na francuskim predsjedničkim izborima prvi put će sudjelovati u televizijskoj debati u ponedjeljak navečer u kojoj će, nadaju se, ostaviti dobar utisak na birače i pridobiti one koji su još neodlučni.

Najzahvalnija meta za suparnike moglo bi biti dvoje trenutačnih favorita u anketama: bivši ministar ekonomije socijalističke vlade Emmanuel Macron koji kaže da nije “ni lijevo ni desno” i predsjednica Nacionalne fronte (krajnja desnica) Marine Le Pen. U debati će sudjelovati i konzervativac Francois Fillon, neočekivani pobjednik predizbora na desnici koji se poslije zbog afera našao u središtu pažnje, pobjednik predizbora radikalne ljevice Jean-Luc Melenchon i njegov suparnik na ljevici, socijalist Benoit Hamon.

Šestero drugih, “manjih” službenih kandidata koji po anketama dobivaju veoma mali broj glasova, neće nastupiti u debati, budući da je mreža TF1 htjela da ona bude sužena radi bolje “prepoznatljivosti”, prenosi Hina.

Učesnici tv debate će pokušati pridobiti neodlučne birače kojih je oko 40 posto, a samo dvije trećine ih je sigurno da će izaći na birališta u prvom krugu koji se održava 23. aprila. Drugi krug je 7. maja.

visoko.co.ba/Fena

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.