Lokalne TemeTV1: Nermina Vehabović-Rudež o vršnjačkom nasilju u talk showu Veče sa ženama...

TV1: Nermina Vehabović-Rudež o vršnjačkom nasilju u talk showu Veče sa ženama sa Lidijom Čelik

Jučerašnje izdanje talk showa Veče sa ženama sa Lidijom Čelik donosi temu o kojoj se nažalost najviše šuti. Riječ je o vršnjačkom nasilju. Troje kompetentnih gostiju, bez dlake na jeziku govorili su o ovoj temi i o svemu što se “gura pod tepih” kada je u pitanju vršnjačko nasilje.

Gosti su: Nermina Vehabović-Rudež, psihologinja koja radi na slučajevima nasilja i piše o vršnjačkom nasilju, Feđa Mehmedović, koordinator projekta protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom „Budi muško“ u okviru Asocijacije XY i Dijana Parla, potpredsjednica Skupštine Vijeća roditelja KS.

Iz ugla stručnjaka, ali i roditelja, dali su odgovor na pitanje: Zašto djeca vrše nasilje, ali i koliko su tome doprinjeli njihovi roditelji i društvo?


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE