Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika U akciji &#82...

U akciji “Piramida” SIPA pretresala i po Visokom

2024
PODIJELI

U policijskoj akciji kodnog naziva “Piramida“ slobode je lišeno 18 osoba zbog krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga – potvrdio je direktor policije RS-a Darko Ćulum. Izvršeni su i pretresi na 23 lokacije te oduzeta određena količina opojnih droga, 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane i 32 grama spida. U akciju su bile uključene policijske uprave Banje Luka, Prijedora i Istočnog Sarajeva, a, kako je rekao, asistenciju su pružili i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sanskog Mosta i Visokog.

MARKETING

Načelnik Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić je na vanrednoj konferenciji za novinare naveo da su uhapšeni od ranije poznati policiji, te da su u pitanju uglavnom dileri, koji su već osuđivani za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Ilić je potvrdio da je priprema akcije počela u aprilu.

– Bazirali smo se na uličnu prodaju droge. Nismo išli ka oduzimanju veće količine droga. U proteklih šest mjeseci bilo je 20 primopredaja droga od prodavca ka ovisniku. Droga je dolazila iz Sarajeva i Sanskog Mosta ka Banjoj Luci gdje se prodavala na banjalučkim ulicama – naveo je Ilić.

Uhapšeni će biti predati u nadležnost tužilaštva.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.