ZDKU ArcelorMittal Zenica povrijeđena tri radnika

U ArcelorMittal Zenica povrijeđena tri radnika

U tehnološkoj nezgodi, koja se danas tokom popodnevnih sati, oko 13 i 30 sati, dogodila u proizvodnom dijelu kompanije ArcelorMittal Zenica, u pogonu čeličane povrede su zadobila tri radnika.

Prema prvim informacijama radnicima je nakon prijema ukazana pomoć na Odjelu za urgentnu medicinu Kantonalne bolnice Zenica, a nakon što su im utvrđene teške tjelesne povrede jedan povrijeđeni radnik upućen je na liječenje u Klinički univerzitetski centar u Sarajevo, dok su dvije povrijeđene osobe zadržane na liječenju u zeničkoj bolnici.

Još nije službeno poznato kako je došlo do ove tehnološke nezgode u pogonu čeličana,  koja se dogodila tokom obavljanja zamjenskih radova na jednom od tehnoloških postrojenja.

Po riječima dežurnog operativnog službenika policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona još nisu okončane sve uviđajne radnje na mjestu nezgode.

Istražne radnje vezane za ovu nezgodu su u toku.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE