SportRukometU Bugojnu počinje turnir "Rukomet je moja budućnost"

U Bugojnu počinje turnir “Rukomet je moja budućnost”

Danas u Bugojnu starta V. Međunarodni rukometni turnir “Rukomet je moja budućnost” na kojem će nastupati igrači rođeni 1998. godine, tačnije juniori. U Bugojnu su već stigle sve reprezentacije, tačnije njih osam, koje će biti smještene u dvije grupe. Grupu “A” čine: Slovenija, BiH, Poljska i Makedonija, dok su grupi “B”: Hrvatska, Austrija, Katar i Švicarska. Turnir će trajati četiri dana, igrat će u dvorani KSC-a na GERFLOR podlozi, dok će pravdu dijeliti IHF sudije. Turnir će otvoriti selekcije Slovenije i BiH, a danas je na programu ukupno šest utakmica. Svečano otvaranje turnira je zakazano za 16:45 sati, a titulu od prošle godine brani selekcija Hrvatske. Tehnički organizator turnira je MRK Iskra, a generalni sponzor rukometna Federacija Katara. Ulaz na sve utakmice je besplatan, a obezbijeđeno je i grijanje.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE