ZDKKulturaU BZK 'Preporod' Zenica otvorena izložba ženskih vezenih radova

U BZK ‘Preporod’ Zenica otvorena izložba ženskih vezenih radova

Izložba radova umjetnica iz Fojnice otvorena je u galeriji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Zenica u povodu obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Na izložbi su predstavljeni radovi koji su nastali u okviru radionica veza “tel krma” i “tel srma” u Fojnici, te radionica “Izrada nakita” i “Zlatovez”, koje su realizirane u Sarajevu.

Na izložbi s oko 45 radova predstavile su se Ambera Merušić, Azemina Pašalić, Fatima Kršić, Refija Memija, Razija Bularija i Almina Džafić, a kao dodatak su izloženi i radovi drugih članica udruženja, koje se bave bosanskom narodnom tradicijom veza “srmom”.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE