Naslovnica Lokalne Teme Kultura U Crkvi Sv. I...

U Crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci upriličen koncert Bartolomeja Stankovića

154
PODIJELI

Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci, povodom proslave patrona samostana i župe Sv. Ivana Krstitelja, organizirao je 21.6.2018. godine koncert na kojem je nastupio Bartolomej Stanković, te gost fra Emanuel Josić (tenor).

MARKETING

Na programu koncerta bila su djela za klavir, orgulje i glas kompozitora Johanna Sebastiana Bacha, Georga Friedricha Händela, Ludwiga van Beethovena, Césara Francka, Borisa Papandopula, Franje Dugana, Milana Jeličanina i Samira Fejzića.

Posebnost koncerta bile su izvedbe djela kompozitora-bosanskih franjevaca: fra Nenada Dujića, fra Slavka Topića i fra Ive Markovića.

Osim na klaviru i velikim orguljama, Bartolomej Stanković je interpretirao i djelo Franje Bosanca (Franciscus Bosinessis, 15. stoljeće) na najstarijim portativ-orguljama u Bosni i Hercegovini (19.stoljeće), a koje se čuvaju u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci.

Publika je bila oduševljena izvedbama Bartolomeja Stankovića, a posebnu radost i oduševljenje izazvala je izvedba “Bosanske elegije” koju je na kraju koncerta izveo fra Emanuel Josić.

Generalni pokrovitelj koncerta bila je Općina Kakanj i općinski načelnik Nermin Mandra. Sponzori koncerta bili su Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, AB Petrol d.o.o. Kakanj, Moj San Kakanj, DSM-Trade d.o.o. Kakanj i Tvornica cementa Kakanj.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.