Naslovnica ZDK Sport U Fojnici odr...

U Fojnici održane 14. sportske igre RVI Federacije BiH – ZDK opet sveukupni pobjednik

121
PODIJELI

Savez ratnih vojnih invalida Zeničko- dobojskog kantona sa 46 bodova sveukupni je pobjednik 14. sportskih igara RVI Federacije BiH, koje je ovog vikenda uspješno u Fojnici organizovao federalni savez RVI, pod pokroviteljstvom Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata, a tehnički domaćin bio je savez RVI Srednjebosanskog kantona. Sportisti ZDK četvrti put uzastopno su bili najbolji na ovim igrama pa im je pehar sveukupnog pobjednika trajno ostao u vitrinama.

MARKETING

U konkurenciji oko 300 sportista iz sedam kantona većeg bh. entiteta, ekipe iz ZDK prva mjesta su osvojile u sjedećoj odbojci, streljaštvu i bacanju kugle, drugoplasirani su bili u malom nogometu, stonom tenisu i šahu, a četvri u pikadu i ribolovu. Uz pobjedničke pehare uručene su im i medalje, a od organizatora igara i predstavnika resornog federalnog ministarstva te federalnog saveza RVI došle su čestitke za ostvarene rezultate kao i želje da se, kako reče predsjednik Federalnog saveza RVI Esad Delić, ovi odabrani predstavnici armije od 30-ak hiljada ratnih vojnih invalida BiH dogodine opet sretnu u zdravlju i sreći.

Heroji u ratu, branioci koji su dijelove svojih tijela utkali u temelje domovine kad je bilo najteže i na ovaj način su, kroz takmičenja i druženje pokazali sportski duh, ljudsko dostojanstvo i spremnost da se nastave uspješno boriti i sa životnim problemima u miru.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.