SvijetU Japanu osmero učenika i nastavnika poginulo pod lavinom

U Japanu osmero učenika i nastavnika poginulo pod lavinom

Strahuje se da je osam osoba poginulo a dvije su u kritičnom stanju nakon što se u ponedjeljak lavina obrušila na učenike i nastavnike koji su planinarili u centralnom Japanu.

Nije bilo odmah jasno koliko je žrtva bilo među učenicima, saopćio je zvaničnik.

Lavina se pokrenula u ponedjeljak ujutro u blizini skijaške staze u Nasuu, 160 koilometara sjeverno od Tokija, gdje su 52 učenika i 11 nastavnika planinarili, saopćio je zvaničnik lokalne vlade.

Osmero njih nije pokazivalo znake života, saopćili su zvaničnici.

Japanski zvaničnici obično ne proglašavaju žrtve mrtvima dok liječnici ne daju zvaničnu objavu.

“Ovdje se dešavaju incidenti s lavinama jednom ili dva puta godišnje, ali ništa ovako tragično ovdje se nije desilo”, izjavio je zvaničnik, prenosi Reuters.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE