ZDKU Kaknju na zapuštenoj zoni grade rekreativni park za mlade

U Kaknju na zapuštenoj zoni grade rekreativni park za mlade

U Kaknju su u toku radovi na realizaciji projekta “Oaza” u okviru kojeg će biti sanirana ilegalna deponija smeća i zapuštena zona kod pomoćnog stadiona FK “Rudar” i pretvorena u funkcionalnu i edukativnu urbanu zonu sa igralištem za djecu i drugim sadržajima.

Cilj projekta, koji finansiraju “Canada Fund for Local Initiatives” i Općina Kakanj je podići svijest o potrebi zaštite okoliša i njegovoj ulozi u poboljšanju kvaliteta života u zagađenoj urbanoj sredini.

U okviru aktivnosti na realizaciji projekta “Oaza” raditi će se na raščišćavanju ilegalne deponije smeća u naselju Varda i na toj lokaciji izgradit će se edukativno-rekreativno-zabavni park za djecu i omladinu, koji će imati mnoštvo sadržaja.

Taj projekt je ocijenjen važnim i za sportske ekipe FK “Rudar”, jer će dobiti pomoćni teren pogodan za treninge i za takmičarske nastupe mlađih selekcija, koje više neće biti prinuđene tražiti terene za nastupe u drugim općinama.

Projekt implementira Udruženje za pomoć i razvoj “Hajde” u partnerstvu sa Udruženjem “Savjet održive gradnje”.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE