ZDKKulturaU Kaknju održana promocija spota za pjesmu “Lažu te” benda Heaven

U Kaknju održana promocija spota za pjesmu “Lažu te” benda Heaven

U caffe baru NUR u Kaknju održana je promocija spota za pjesmu “Lažu te” benda Heaven čiji je frontmen Kakanjac Vedran Tomičić.

Veliki broj zvanica popunio je prostor popularnog kakanjskog objekta da bi obilježili premijeru spota rađenog u produkciji “Frame”, Kakanjaca Sedina Kobilice i Adnana Kadića.

Ovo je drugi projekat ove produkcije i ovakvog tipa, nakon što su proteklog ljeta radili spot za pjesmu “Pa pa” Deniala Ahmetovića.

Ovakav vid promocije jednog muzičkog spota je po prvi put viđen u Kaknju, a nakon promocije Heaven bend i Frame produkcija nagrađeni su velikim aplauzom.

Adnan Kadić iz “Frame-a” u izjavi za Kaportal.ba kazao je da je zadovoljan urađenim poslom i da im je bilo zadovoljstvo raditi sa Vedranom i ekipom: “Vedran nas je kontaktirao neposredno nakon urađenog Denijevog spota, tako da smo saradnju počeli već krajem maja ove godine. Tekle su pripreme, a zbog obaveza Heaven benda ali i naših angažmana, tek smo sada uspjeli da dogovorimo sponzore i vrijeme i da napravimo aranžman, režiju i set.”

Kako je prošli projekat koji je “Frame” radio sa Denialom Ahmetovićem bio 100% kakanjski, Adnan kaže da su i u ovaj projekat bile uključene domaće snage:

“Ovaj projekat je 200% kakanjski, prošli put smo iznajmljivali opremu iz Sarajeva, danas je to sve naša oprema.”

Kadić je dodao da je saradnja sa Heeven bendom bila odlična “Profesionalno su se postavili na sceni i u odnosima. Slušali su ono što smo tražili od njih i na setu i u postprodukciji. Frame produkcija ima cilj da se probija na tržištu i radimo na koracima na tom polju.”

Vedran Tomičić, fronten benda na početku razgovora zahvalio se sponzorima spota: Općini Kakanj, Kakanj Cementu, MGM Farmu, JU KSC Kakanj, morelu Tiron te Nermini Jašarspahić i brendu Cinderella Fashion i kazao da su počeci benda bili jao zanimljivi:

“Prije dvije godine slučajno smo uradili obradu pjesme “Žal” Šabana Šaulića u rock žanru. Najavili smo autorske stvari i bacili se na taj posao. Muziku, tekst i aranžman potpisuje moja malenkost, a kompletna pjesma “Lažu te” je snimana uživo. Mislim da pjesma ima onaj moderni zvuk koji smo tražili sa prizvucima buzukija i grčkih skala što je danas inn.”, kazao je Tomičić.

O saradnji sa “Frame” produkcijom je rekao:

“Vidio sam neke njihove radove i osim spotova. Svidio mi se spot koji su radili za Deniala Ahmetovića, kvaliteta, ideje… Stupio sam u kontakt s njima i brzo smo se dogovorili, ali je realizacija malo čekala. Na kraju se ispostavilo da je vrijedilo čekati. Prezadovoljni smo spotom, a iz Frame su uvažili sve naše sugestije. Odlučili smo se i na večerašnju promociju kao neophodan korak. Kažu da je u svom gradu najteže uspjeti, ali ja to gledam malo drugačije, da ljudima pružimo to što nisu očekivali”.

Vedran nam je kazao da je prezadovoljan reakcijom publike koja je došla na promociju: “Hvala svima koji su odvojili vrijeme i došli. Žao mi je što neki ljudi koji su bili uključeni u realizaciju nisu bili večeras tu i ovom ih prilikom pozdravljam. Tu je naš bekvokal Mensura Bajraktarević, Almir Vukelić Aka, izvrstan gitarista koji je odsvirao buzuki, naš načelnik Općine Nermin Mandra koji nam je mnogo pomogao…”

O eventualnom albumu ove grupe Tomičić je kazao: “Danas je teško raditi albume, posebno iz finansijskih razloga. Nemamo neki vremenski rok da to moramo uraditi, ali ćemo ubrzo krenuti u realizaciju druge pjesme, također u nekom modernom fazonu i odmah ćemo gledati da za nju uradimo spot.”

Bend “Heaven” čine: Vedran Tomičić / Vokal, Gitara, Lordan Muzaferija / Bas Gitara, Senko Salihbegović / Klavijature, Adnan Teskeredžić / Bubnjevi Bend “Heaven” je pop/rock bend osnovan prije otprilike četiri godine. Trenutna postava djeluje posljednje dvije godine. Zanimljivo je da su muzičari iz tri grada – Sarajeva, Kaknja i Visokog, a bubnjar sa kojim povremeno surađuju je Jasmin Avdagić iz Zenice. Do sada su svirali na mnogim mjestima i gradovima BiH: Kakanj, Visoko, Zenica, Sarajevo, Novi Travnik, Busovača, Vitez, itd.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE