Naslovnica ZDK Kultura U Kaknju prom...

U Kaknju promocija knjige “Moj osmijeh je moja osveta”

55
PODIJELI

Biblioteka Muzeja Kaknja povodom obilježavanja dvadeset i druge godišnjice genocida koji je počinjen u Srebrenici organizuje promociju knjige „Moj osmijeh je moja osveta“ čije je prvo izdanje objavljeno u junu 2016. godine, a drugo u aprilu ove godine od strane Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

„ Autorica-Dževa Avdić, rođena u Zelenom Jadru kod Srebrenice. Nakon agresije na BiH sa porodicom i sugrađanima biva protjerana iz rodnog grada. Tada devetogodišnjakinja prvobitno privremeno živi u Tuzli, a od 1996. godine u Vogošći gdje završava osnovnu i srednju školu. Potom dalju edukaciju nastavlja na fakultetu Političkih nauka u Sarajevu i stiće zvanje diplomirani žurnalista (PR) 2008. godine. Jedinstvena poruka knjige je da dobrota i dobro uvijek pobjeđuju.

Priča je potpuno autentična i istinita. U knjizi čitatelj neće pronaći riječi mržnje, pozivanja na osvetu i slično, pisanom riječju i univerzalnim vrijednostima odgovara na zlo, nepravdu, odbačenost… Pisala je u ime svih kojima je zaborav gori od zločina.

Recenzenti navedene knjige su dr. Rasim Muratović, prof. dr. Fahira Fejzić Čengić i poznata bosanskohercegovačka književnica Nura Bazdulj-Hubijar.

Promocija će se održati u petak 14.07.2017. godine u Parku Doma kulture sa početkom u 18:00 sati. Promotor i moderator knjige je Zinajid Delibašić.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.