Naslovnica ZDK Kultura U Maglaju izv...

U Maglaju izveden mjuzikl “Mamma mia”

43
PODIJELI

Članice Malog hora pokazale svoj talenat

Nakon desetak godina i postavke mjuzikla „Hanka“, u kojem su glumili, plesali i pjevali učenici „Prve osnovne škole Maglaj“, Maglajlije su ponovno bile u prilici pogledati jedno muzičko-scensko djelo.

Članice Malog hora Osnovne škole „Maglaj“, zajedno sa nastavnicima Paralelne osnovne muzičke škole Maglaj, na veliku scenu Doma kulture „Edhem Mulabdić“ postavile su poznati mjuzikl „Mamma mia“. Premijera je bila razigrana, raspjevana, rasplesana, a prisutni su uživali u talentu ovih djevojčica. Šest hitova savršenih pop-pjesama gupe ABBA: „Mamma mia“, „Waterloo“, „Money, money, money“, „Dancing Queen“, „I do, I do, I do, Ido, I do“ i „Thank you for the music“ izvele su tokom mjuzikla članice Malog hora.

Kako kažu, treme na premijeri nije bilo. „Bilo je ovo prelijepo iskustvo za sve nas. Hvala našim nastavnicama za sve što su nas naučile, a i našim roditeljima koji su nam bili podrška“, rekle su nam članice Malog hora Dijana Beganović i Mona Herceg.

Nastavnici i nastavnice Paralelne muzičke škole Maglaj uživali su radeći s djecom. I za njih je to bio izazov.

„Morate znati da su ovo ipak male djevojčice, njihovo znanje engelskog jezika nije baš dobro, a na sceni su bile izvrsne. Pjevale su uživo uz muzičku pratnju, plesale, glumile i mi smo zaista ponosne na njih. Hvala i našim kolegama, muzičarima iz Zenice, koji su svirali s nama na premijeri“, dodala je Amna Huseinagić, nastavnica klavira.
Prije same izvedbe mjuzikla, publici u kino sali predstavili su se i učenici Paralelne osnovne muzičke škole: na gitari Malik Ahmetbegović i Adna Međić, na harmonici Enes Hodžić, na violini Sara Hadžišehić te Emana Pinjić Hanan i Lejla Alispahić na klaviru.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.