SvijetBliski istokU napadu američkog bespilotnog aviona ubijena tri militanta al- Qaide u Jemenu

U napadu američkog bespilotnog aviona ubijena tri militanta al- Qaide u Jemenu

Najmanje trojica pripadnika jemenskog ogranka al-Qaide ubijena su u napadu američkog bespilotnog aviona u četvrtak ujutru u jugoistočnoj pokrajini Shabwa, saopćio je vojni zvaničnik za  Xinhuu.

Oko šest sati ujutru američki avion bez ljudske posade ispalio je brojne projektile na kuću za koju se sumnjalo da je utočište terorističke grupe al-Qaida, izjavio je jemenski vojni izvor koji je tražio da ostane anoniman.

Mještani u blizini mjesta napada u regiji Saeid u Shabwi potvrdili su za Xinhuu da je u zračnom udaru uništena kuća koju su koristili operativci al-Qaide.

Detalji o identitetu ubijenih militanata nisu bili odmah poznati.

Jemenska jugoistočna pokrajina Shabwa i centralna pokrajina al-Bayda, u kojima se nalaze deseci pripadnika al-Qaide, u središtu su zračnih udara pod američkim vodstvom. Jemen, jedna od najsiromašnijih arapskih zemalja, zahvaćena je jednom od najaktivnijih regionalnih pobuna al-Qaide na Bliskom istoku.

visoko.ba / FENA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE