Naslovnica ZDK Politika U nastavku sj...

U nastavku sjednice Skupštine ZDK rasprava o podnesnim inicijativama

33
PODIJELI

Poslanici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, na današnjem nastavku 49. redovne sjednice, raspravljaju o preostalih sedam tačaka usvojenog dnevnog reda, a radi se o ranije podnesnim inicijativama poslanika, građana i udruženja.  

MARKETING

Poslanik u Skupštini ZDK Hasan Handžić podnio je inicijativu za donošenje Zakona o obilježavanju značajnih datuma i događaja na području Zeničko-dobojskog kantona, a na dnevnom redu je i inicijativa poslanika Rifata Delića za izmjene i dopune Zakona o prenošenju nadležnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja na općinu Usora i Zakona o prenošenju nadležnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja na općinu Žepče.

Poslanica Meldina Ugarak je zatražila da Skupština ZDK pokrene inicijativu u Parlamentu FBiH za donošenje Zakona o izmjenama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba.

Na raspravi će biti i inicijativa Općinskog vijeća Maglaj za izmjene i dopune Odluke o neposrednom učešću osiguranih osoba u troškovima korištenja zdravstvene zaštite.

Vijećnik Gradskog vijeća Zenica Ekrem Ćosić, podnio je inicijativu za izmjenu Zakona o prostornom uređenju i građenju, dok Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona je svojom inicijativom zatražio donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, a grupa građana, iz ulice Travnička cesta 36 iz Zenice, predlaže izmjene i dopune Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.