Naslovnica Lokalne Teme Politika U općinskoj s...

U općinskoj sali tribina o novim zakonima: SDP će podržati razumna, a ne radikalna rješenja

340
PODIJELI

Večeras je u Velikoj sali Općine Visoko, a u organizaciji OO SDP Visoko održana javna tribina na temu: Šta donose novi zakoni?

Gosti tribine profesor Anto Domazet – predsjednik Savjeta za ekonomski razvoj SDP BiH, Elvir Karajbić – predsjednik Kluba zastupnika u Parlamentu FBiH i domaćin, uvodničar Jasmina Zubić – zastupnica u Parlamentu FBiH i aktuelna predsjednica OO SDP Visoko, govorili su prije svega o svojim razlozima zašto ne podržavaju, odnosno ne prihvataju odrđene tačke Nacrta zakona o porezu na dohodak, Nacrta zakona o doprinosima i Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Prisutne je pozdravila gospođa Zubić koja se u uvodnim riječima zahvalila velikom odzivu građanstva, ali taj odziv okarakterisala kao pozitivan za društvo i promjene koje moraju nastati, a promjene nastaju prije svega kada se informišemo i uključimo, te zajedno djelujemo. Nadalje, predsjednik Kluba zastupnika u Parlamentu FBiH osvrnuo se na na sva tri zakona i probleme koji nastaju, odnosno obespravljenje prava koja će prije svega marginilizovati, već marginalizirane penzinere, buduće penzonere i sve ostale građane – radnike i poduzetnike. Dok je profesor Anto Domazet, gledajući iz struke u kojoj se nalazi prisutnima govorio o smjernicama koje bi se trebale slijediti da bi se problemi rješavali i zakoni koji štete građanima neizglasavali.

Gosti tribine su se ložili da razlog održavanja tribine leži u činjenici da SDP treba da radi i djeluje razumno, a ne radikalno, te da penzioneri, radnici i poduzetnici treba zajedno da se uključe u rješavanje politika koje se nad njima donose. A gospođa Zubić je tu priliku iskoristila da pozove i sve građane Visokog da se uključe u rješavanje problema, te da kritikuju i daju sugestije zarad boljeg društva.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.