ZDKU ponedjeljak obilježavanje Dana policije ZDK

U ponedjeljak obilježavanje Dana policije ZDK

15. maj obilježava se kao Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U pripremi na obilježavanju ovog datuma, formiran je Organizacioni odbor te su, u skladu sa utvrđenim protokolom, u proteklom periodu realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja, a dana 15.05.2017. godine sa početkom u 11,00 sati, u Zenici, na platou Gradske arene Zenica, održat će se centralna svečanost povodom obilježavanja ovog datuma.

Kao i prethodnih godina i ove godine su izvršeni obilasci porodica poginulih i nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom su istim uručeni prigodni paketi. Porodice poginulih i nastradalih su pozvane i na centralnu manifestaciju u povodu obilježavanja ovog datuma, a dana 11.05.2017. godine, u 11,00 sati, u sjedištu Ministarstva, ministar Arsenić Nikola i policijski komesar Šut Semir su položili cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, uz prisustvo članova porodica poginulih i umrlih policajaca.

Smatramo da je ovo prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su u toku odbrambeno oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.

Kao pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona, svoj život je dalo 106 pripadnika policije, od čega 38 (tridesetosam) iz Zenice:

1. Džanan Elvedin
2. Džidić Senad
3. Fejzić Sanel
4. Halilović Senad
5. Jašarević Ismet
6. Mahmić Faik
7. Mujkanović Emir
8. Omerbašić Mirsad
9. Skočilić Bruno
10. Avdić Amir
11. Topčić Salem
12. Avdić Edin
13. Brkić Jasmin
14. Gađun Mustafa
15. Izić Nermin
16. Karić Nurudin
17. Komadina Borivoj
18. Mašić Vahid
19. Mujezinović Hamdo
20. Mulić Hakija
21. Mulić Nijaz
22. Skender Ezedin
23. Smriko Nihad
24. Baručija Nurudin
25. Brkić Hidajet
26. Delić Sejad
27. Dizdar Rusmin
28. Dujić Anto
29. Hercegovac Amir
30. Husetović Besim
31. Pašalić Ferhat
32. Ribo Nesib
33. Smajlović Zekerijah
34. Torlaković Izudin
35. Mahmutović Šaban
36. Gadžun Senad
37. Alić Hasan
38. Žutić Jasmin.

Drage kolege, hvala Vam što ste na svom kratkom životnom putu bili uzoriti pripadnici ovog Ministarstva. Hvala Vam na datom doprinosu u odbrambeno oslobodilačkom ratu i iskazanoj hrabrosti i odlučnosti na provođenju zakona, kao i obezbjeđenju lične i imovinske sigurnosti građana. Nama ostaje obaveza da nastavimo raditi na očuvanju i izgradnji države i društva za koje ste se vi borili, kako vaše žrtve ne bi bile uzaludne.
HVALA VAM!

M I N I S T A R
Arsenić Nikola


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE