ZanimljivostiU pripremi novi VR Google Earth, iznenađenje otkrivaju 18. aprila

U pripremi novi VR Google Earth, iznenađenje otkrivaju 18. aprila

Google planira da otkrije svoj “novi” Google Earth 18. aprila u 08:30 sati u New Yorku.

Nisu poznati ostali detalji, ali se pretpostavlja da će nove mogućnosti platforme biti vezane uglavnom za sam rad platforme, a ne direktno za VR verziju.

Google Earth trenutno omogućava da posjetite lokacije po želji na planeti i da ih gledate u 3D-u. Tako, možete šetati kroz Tokio ili letjeti iznad nacionalnog parka Yosemite poput ptice.

Još uvijek je to nevjerovatan softver, iako bi bilo dobro vidjeti određene novosti i dorade. Lokacije van SAD-a su uglavnom dostupne u 2D-u.

Googleov Tilt Brush je prešao sa Vivea na Oculus Rift početkom ove godine. Bilo bi korisno imati i VR ecosystem za Google mobile, Daydream, koji već nudi odlične aplikacije poput StreetViewa.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE