U Dom zdravlja na Ilidži primljena osoba iz Visokog zbog povreda koje su nanesene vatrenim oružjem

2499

U novogodišnjoj noći u Sarajevu registrovane su dvije pucnjave, a jedna osoba je ranjena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo registrovali su tokom jučerašnjeg dana i rano jutros tri pucnjave, u kojima su dvije osobe povrijeđene.

U saopštenju kantonalnog MUP-a navodi se da je u 1.35 časova u kući u Ulici Asafa Serdarevića broj dva došlo do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom povredu desne potkoljenice zadobila je osoba čiji su inicijali Ć.A. /27/ iz Sarajeva.

Povrijeđena osoba prevezeno je u sarajevsku bolnicu, gdje je nakon ukazane ljekarske pomoći dežurni ljekar konstatovao teške tjelesne povrede.

U 5.40 časova u Ulici Valtera Perića bb došlo je do upotrebe vatrenog oružja od NN osobe iz vozila “mercedes”, a tom prilikom nije bilo povrijeđenih.

Policijski službenici su u Ulici Zmaja od Bosne bb sustigli i zaustavili navedeno vozilo, te je utvrđeno da njime upravlja osoba čiji su inicijali G.N. /23/ iz Sarajeva, dok je na mjestu suvozača bila osoba S.M, kod kojeg je pronađen i oduzet pištolj “bereta”, za koji nije posjedovao odobrenje nadležnog organa.

Juče u 15.20 časova kantonalni MUP je obaviješten iz Doma zdravlja na Ilidži da je primljena osoba čiji su inicijali S.M. /25/ iz Visokog zbog povreda koje su mu nanesene vatrenim oružjem u potkoljenicu lijeve noge.

Povrijeđeni je izjavio da je ranjen na kružnom toku na Ilidži, kada je na njega pucala nepoznata osoba koja je bila u vozilu “golf dva”.

Povrijeđeni je prevezen u sarajevsku bolnicu, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede.