ZDKSportU sjajnoj atmosferi RK Kakanj slavio protiv Gračanice u utakmici za Premijer...

U sjajnoj atmosferi RK Kakanj slavio protiv Gračanice u utakmici za Premijer ligu BiH

Prekjučer je u prepunoj Sportskoj dvorani Kakanj RK Kakanj igrao utakmicu za Premijer ligu protiv RK Gračanica. Bila je ovo utakmica sezone u svakom smislu, a Kakanjci su na kraju zasluženo slavili i nalaze se nadomak plasmana u najveći rang takmičenja.

Ipak, gosti su bili bolji na početku meča, držeći vodstvo od nekoliko golova prednosti, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 13:16.

Kakanjci igraju bolje početkom drugog poluvremena, nošeni sjajnom publikom, te dolaze u prvo vodstvo na meču. Ipak, gosti iz gračanice predvođeni odličnim Damirom Doborcem ponovo dolaze u vodstvo od tri gola razlike.

Kada se mislilo da su gosti pred plasmanom u premijer ligu BiH, Kakanjci ponovo ubacuju u brzinu više, te dolaze do poravnanja (27:27) gol za gol se igralo do 29:29, a onda sedmerac za Gračanicu i isključenje za Kakanj. Odlični golman Lilić brani sedmerac, a u narednom napadu Purić dovodi ekipu Kaknja u vodstvo od 30:29 koje su do kraja meča uspjeli i zadržati.

Nakon pobjede, uslijedilo je slavlje igrača sa odličnom publikom u Sportskoj dvorani.

Do kraja prvenstva Kakanjci igraju još dvije utakmice, gostovanje kod ekipe Sane i domaća utakmica sa Sloboda Solanom. Ukoliko slave u oba meča rukometaši Kaknja su sigurno u Premijer ligi BiH, a moguće je da će im na domaćoj utakmici sa Slobodom biti dovoljan i remi.

Najefikasniji u ekipi Kaknja bili su Agić, Bevrnja i Purić sa po 6 golova, dok je u ekipi Gračanice Salkić postigao 12 pogodaka.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE