Lokalne TemeSportU slučaju da Sloboda izgubi licencu Bosna u igri za Premijer ligu

U slučaju da Sloboda izgubi licencu Bosna u igri za Premijer ligu

S obzirom na to da je Sloboda ostala bez licence za nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone i da se čeka žalba tuzlanskog kluba, već se špekuliše da bi tim Metalleghea BSI iz Jajca mogao ostati u elitnom rangu.

Oslanjanje na omladince

U Jajcu prate dešavanja na relaciji Savez – Sloboda i kratko naglašavaju da su, ako ustreba, spremni u svakom trenutku i finansijski i organizaciono da igraju u Ligi 12.

Inače, u narednoj sezoni funkciju šefa stručnog štaba Metalleghea BSI će obavljati Romeo Šapina, vlasnik UEFA PRO licence, koji je u minuloj sezoni Premijer lige bio pomoćnik Mate Neretljaka. Jajčani će, ukoliko budu igrali, u Prvoj ligi Federacije nastupati u svom gradu, tačnije na Mračaju, gdje će 27. juna i početi sa pripremama.

U slučaju da Sloboda izbori licencu, bit će to neki novi Metalleghe BSI sa novim klincima jer je većini igrača istekao ugovor i oni traže nove sredine. U klubu su se tako odlučili posvetiti mladim igračima koji će dobiti priliku da pokažu svoje kvalitete, ali prije svega steknu prijeko potrebno iskustvo.
– Zadržat ćemo nekoliko igrača iz prošle sezone, ali odlučili smo se na podmlađivanje ekipe. Sa nekim igračima pregovaramo, a neki će se pojaviti i na probi, pa ćemo sve vidjeti. Znate kako je, uvijek se može desiti da među tim igračima iskoči neki kvalitetan, ali da nam i dođe kvalitetan, kazao je Šapina.

Treba istaći da će priliku rada sa seniorskom momčadi Jajčana dobiti i osam juniora tog kluba, što je svakako rijedak primjer u našoj zemlji.
U slučaju da se Metalleghe ne bude moglo organizovati, te da Olimpic nema licencu za elitu, svoju šansu vrebao bi drugoplasirani tim Prve lige FBiH iz prošle sezone Bosna Visoko.

– Propozicije su takve da će u slučaju da Sloboda ne dobije licencu mjesto prvo biti ponuđeno Metallegheu, pa Olimpicu, a onda je na redu Bosna. Teško da može doći do nas, ali ako se desi, spremni smo da prihvatimo naravno, jer smo imali ambicije da se plasiramo u elitu, kazao nam je predsjednik UO NK Bosna Nermin Kadrić, koji je dodao bi Bosna pokušala završiti rekonstrukciju svog stadiona za igranje u Premijer ligi.

Pojačanja

Kada je u pitanju Bosna, ona je produžila ugovor sa Predragom Papazom, Denisom Canom, Almirom Ćubarom i Adisom Goralijom, a kao pojačanja su u Visoko stigli Adnan Hrelja, Nihad Mujić i Dino Dizdarević.

Oslobođenje / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE