ZanimljivostiU Španiji poinuo akrobata na festivalu pred 35 hiljada ljudi

U Španiji poinuo akrobata na festivalu pred 35 hiljada ljudi

Prije nekoliko dana je na festivalu u Španiji poginuo akrobata Pedro Aunion Monroj  pri padu s velike visine.

Četrdesetdvogodišnji akrobata ispao je iz kutije koja je visila u zraku na visini od 30 metara, a preminuo je naočigled mnogobrojne publike.

Ono što je izazvalo žestoke kritike na društvenim mrežama je činjenica da je grupa Green Day održala nakon toga svog koncert za publiku koja je brojala 35 hiljada ljudi.

Ispostavilo se da organizatori festivala nisu željeli otkazati nastup benda i da članovi benda nisu ni znali šta se nekoliko trenutaka pre dogodilo na toj bini.

Poslije koncerta organizatori su naveli da žale zbog strašne nesreće i da su iz sigurnosnih razloga ”odlučili da ne otkazuju nastup te grupe”.

Visoko.co.ba/Radiosarajevo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE