U Sportskoj dvorani u Kaknju održan “Lino višebojac”

245

Energičnim izvođenjem spleta bosanskohercegovačkih igara, Folklorna sekcija OŠ ”15. April”, svečano je otvorila pretposljednji Lino višebojac 3. sezone u BiH. Danijal Ahmetović, glazbena zvijezda iz Kaknja i bivši bh. nogometni reprezentativac U17 selekcije, pozdravio je učenike i sve nazočne pozivajući svoje male sugrađane da se bave sportom, da budu vrijedni i istrajni i da vjeruju u svoje snove. Lino višebojac, kroz sudjelovanje afirmiranih gostiju, želi motivirati mališane da se više bave sportom i drugim vannastavnim aktivnosti, te da otkrivaju i njeguju sve svoje talente.

Više od petsto učenika ove osnovne škole u Kaknju, bodrilo je glasno svoje školske prijatelje tijekom takmičenja. Najbolji sastavak – pjesmu ”Svijet po mom”, napisala je Lamija Alajbegović iz sedmoga razreda i u pjesmi poželjela divan, miran svijet i lijek za sve bolesti. Pobjednici Lino višebojca OŠ ”15. april” škole u Kaknju su, u konkurenciji dječaka, Salih Hodžić, učenik šestog razreda a u konkurenciji djevojčica, Emina Subašić, učenica osmoga razreda.

Za najboljeg i najsrčanijeg navijača je jednoglasno proglašena gošća iz OŠ ”Hamdija Kreševljaković”, Medina Kadrić a najboljim transparentom proglašen je rad učenika 3-1 razreda koji su od slova i ukrasa ispisali poruku ”Lino višebojac”. Učenici su dobili priliku da izazovu nastavnika tjelesnog, Mahira Jašarspahića kojeg je na nogometnim golu potukao Ensad Odobašić dok je ravnatelja, Jasminka Hasagića, na rukometnom golu porazila Hana Skopljak.

Rezultati u dvije timske discipline bili su na strani svih generacija pa su u štafeti bolji bili sedmih i osmih a potom u štafeti u otežanim uvjetima, bolji su bili učenici šestih i devetih razreda. Djevojčice iz prvih i drugih razreda bile su jače od dječaka iste generacije u potezanju konopca, uz svesrdnu potporu ravnatelja Hasagića.

Lino višebojac je projekt koji se realizira pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te nadležnih županijskih / kantonalnih ministarstava, a organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, te uz učešće OŠ „15. april” iz Kaknja.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine. Ova sezona započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja, Konjica, Cazina, Gruda, Bune i Kaknja, završnicu treće bh. sezone imat će u Prijedoru.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba