SvijetRegijaU Srbiji se nastavlja s borbom protiv korupcije, uhićeno još 47 osoba

U Srbiji se nastavlja s borbom protiv korupcije, uhićeno još 47 osoba

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova u više gradova u Srbiji uhitili su 47 osoba u nastavku akcije na suzbijanju kaznenih djela pranja novca, financijskog kriminala i korupcije, priopćio je danas MUP.

 Kako se navodi, osumnjičeni uhićeni u akciji “Pluton 2” terete se da su od 2005. godine do danas izvršili više kaznenih djela kojima su proračunima Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, grada Beograda i drugim gospodarskim subjektima i fizičkim osobama nanijeli štetu od 1,8 milijardi dinara, odnosno više od 17,5 milijuna eura.

 MUP je podnio kaznene prijave u redovnom postupku protiv 19 osoba zbog osnova sumnje da su počinili više koruptivnih kaznenih djela, dok se za dvije osobe traga.

 Akcija “Pluton 2” provedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru.

 Proteklog su tjedna pripadnici srbijanskog MUP-a , u akciji “Pluton” provednoj u više gradova Srbije, zbog istih razloga uhitili 53 osobe i podnijeli kaznene prijave u redovnom postupku protiv 25 osobe.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je tada kako je država odlučna obračunati se sa svim oblicima kriminala i korupcije.

– Nitko tko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od kaznenog progona – kazao je Stefanović.

 U prošlotjednoj akciji među uhićenima su bili inspektori ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u prometnom poduzeću “Lasta” Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda “Zemun”, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila te odgovorne osobe javnih-komunalnih poduzeća.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE