SportRukometU subotu rukometni derbi Premijer lige BiH: Čelik u Zenici dočekuje ekipu...

U subotu rukometni derbi Premijer lige BiH: Čelik u Zenici dočekuje ekipu Vogošća Poljine Hills

Rukometaši zeničkog Čelika u narednom prvenstvenom kolu dočekuju ekipu sarajevske Vogošće, u okviru derbija 17. kola Premijer lige BiH. Ova utakmica veoma je važna za obje ekipe koje nastoje da se pojave u završnici rukometnog prvenstva, što donosi i privilegiju  sudjelovanja u evropskim natjecanjima.

Novi trener na klupi Čelika, nekadašnji igrač i trener Mehmed Meha Begovac startao je pobjedom u prvenstvu protiv ekipe Igmana, ali meč protiv momčadi Vogošće trebao bi da pokaže pravu kvalitetu njegovog izbora. Trener Begovac pred ova susret ima nekoliko problema sa povrijeđenim i bolesnim igračima

– Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, ekipa Vogošće ima izuzetno kvalitetan tim s odličnim pojedincima, ali vjerujem u svoj tim i osvajanje novih bodova – kaže Begovac.

Bodovima iz ovog meča rukometaši Čelika vide sebe među ekipama u vrhu prvenstvene tabele. Povratkom trenera Mehe Begovca i dobrim startom u nastavku prvenstva očekuje se i veći broj gledalaca na utakmici Čelik – Vogošća, koja se igra u subotu, 06.februara, sa početkom od 15,30 sati u Gradskoj areni Zenica.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE