BiHPrivredaU toku ekološka akcija:"Sakupi Swity, okoliš zaštiti"

U toku ekološka akcija:”Sakupi Swity, okoliš zaštiti”

Tvornica za preradu voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca pokrenula je akciju sakupljanja otpada pod nazivom “Sakupi Swity, okoliš zaštiti”. Radi se o takmičenju 19 osnovnih škola sa područja četiri grada u BiH, Sarajevo, Zenica, Tuzla i Gračanica, u sakupljanju što veće količine prazne ambalaže Swity sokova u tetrapaku. Projekat traje od 1. maja do 20. juna, kada će biti proglašeni pobjednici, tj. škole i razredi koji skupe najviše otpada.

“Tri su cilja koja želimo ostvariti. Prvi cilj je jačanje ekološke svijesti među učenicima i nastavnicima, tj. da naša ambalaža ne završi negdje u prirodi. Drugi cilj je jačanje svijesti o kupovini domaćih proizvoda, jer na taj način jačamo domaću privredu, ali i školstvo, zdravstvo i sve što je bitno za uspjeh i razvoj. I, treći cilj je jačanje svijesti kod najmlađih o potrebi konzumiranja zdravih sokova u jednoj zdravo osmišljenoj ishrani, jer poznato je da mi u Swity sokovima koristimo isključivo svježe voće i povrće u procesu proizvodnje kontrolisanog kvaliteta. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je  zabranjena u EU”, kazao je Merim Stupar brand menadžer u kompaniji Swity d.o.o.

Kompanija Swity osigurala je i nagrade za pobjednike, a koje će im dobro doći u poboljšanju kvaliteta nastave. Pobjednička škola u sva četiri grada dobija projektor sa pratećom opremom, dok će pobjednička škola u svakom gradu pojedinačno osvojiti laptop. Najbolji razred u pobjedničkoj školi u svakom od četiri grada dobija školski pribor za iduću školsku godinu.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE