ZDKSportU toku pripreme na obezbjeđenju utakmice između reprezentacija BiH i Velsa

U toku pripreme na obezbjeđenju utakmice između reprezentacija BiH i Velsa

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obaviještena od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da će se dana 10. 10. 2015. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici, odigrati međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Velsa.

Obzirom da se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici, na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je formiran Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene nogometne utakmice, te je sačinjen Plan mjera i radnji, na osnovu kojeg će službenici ove Uprave preduzeti sve potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.

Jučer, 05.10.2015. godine, u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je održan sastanak Štaba, kojim je predsjedavao policijski komesar Šut Semir i na kojem su izdefinisani svi konkretni zadaci i obaveze nosilaca zadataka iz naznačenog plana, kao i način i dinamika realiziranja svih aktivnosti u skladu sa odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu.

Tom prilikom su konkretizovane aktivnosti u kontekstu organizovanja i provođenja istih na obezbjeđenju ove značajne međunarodne nogometne utakmice, kako bi za vrijeme postupanja po Planu, svi policijski službenici i timovi, pravovremeno i efikasno reagovali u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i u incidentnim situacijama, takve situacije stavili pod kontrolu a izgrednike lišili slobode i udaljili sa stadiona.

Kako je zaključeno, sve intervencije policijskih službenike moraju biti pravovremene, brze, dobro i kvalitetno koordinirane, a u postupanju policijskih službenika ništa ne smije biti prepušteno slučaju, posebno u okviru mjera fizičkog, operativnog, saobraćajnog i KDZ obezbjeđenja, kao i drugih planiranih zadataka Uprave policije i njenih organizacionih jedinica, koji su definisani na osnovu izvršene bezbjedonosne procjene.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE