ZDKU Varešu potpisan protokol o saradnji za lokalni razvoj u okviru LIR...

U Varešu potpisan protokol o saradnji za lokalni razvoj u okviru LIR projekta

Predstavnici općine Vareš potpisali su protokol o saradnji za lokalni razvoj, u okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“(LIR), koji finansira Evropska unija (EU), a realizira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).
Potpisivanjem protokola potvrđuje se spremnost općinskih vlasti da aktivno sudjeluju u daljem poticanju lokalnog rasta, unapređenju životnog standarda i poboljšanju kvalitete usluga koje se nude građanima.

Protokolom se utvrđuju konkretni razvojni ciljevi, koji su podržani kao dio programa pomoći u okvira LIR projekta, a glavni cilj je omogućiti provedbu razvojnih prioriteta, koji su usmjereni ka poboljšanju životnog standarda svih građana koji žive na području općine Vareš. Tokom realizacije ovih aktivnosti, fokus će biti na jačanje suradnje i podrške za unapređenje funkcije lokalnog razvoja i upravljanja financijama, općinske usluge i infrastrukturu, te ekonomski razvoj i stvaranje novih radnih mjesta.

 

Visoko.co.ba/Radiobobovac.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE