Lokalne TemeSportU Visokom otvoren prvi Uskršnji međunarodni rukometni turnir, Bosna Centrotrans na startu...

U Visokom otvoren prvi Uskršnji međunarodni rukometni turnir, Bosna Centrotrans na startu poražena od Metaloplastike

Danas je u sportskoj sali Franjevačke gimazije otvoren prvi Uskršnji međunarodni rukometni turnir na kome će u 3 dana učestvovati brojni takmičari iz okolnih zemalja, kao i naše.

Organizatori su se svečano obratili učesnicima turnira, ali i prisutnim gostima, te poželjeli dobrodošlicu u naš grad.

Prvi se obratio gospodin Hadžić Mirza, vlasnik agencije Vikus.

“Dragi naši gosti, dragi naši prijatelji, izuzetna mi je čast da vas sve srdačno pozdravim. Čast mi je da vam zaželim dobrodošlicu u naš grad, i nadamo se da ćete otići sa lijepim iskustvom. Danas smo se okupili ovdje kako bismo svečano otvorili prvi Međunarodni uskršnji turnir ikada. Nadamo se da će ovaj turnir preći u tradiciju, da će se održavati svake naredne godine. Želja organizatora turnira je da odete kućama bogatiji za lijepa iskustva, za prva mjesta, a pobjednika ćemo vidjeti na kraju. Neka pobijedi onaj ko bude najbolji, a oni ko i izgube – znajte da ste i vi pobjednici. Ne smijete biti tužni zbog poraza. Ovo je samo mali korak u vašim karijerama. Ja vam od srca kao organizator želim da ovaj turnir provedete u lijepom okruženju i odete sa lijepim uspomenama. “, rekao je gosp. Hadžić.

Nakon njega, riječ su preuzeli čelnici Franjevačke klasične gimnazije koji su zapravo ugostili takmičare, te pomogli u organizaciji ovog turnira.

I ravnatelj FKG, fra Stipo Alanđak, se obratio sa toplim riječima punim želje za dobrim uspomenama, druženjem i stvaranjem nove tradicije.

“Dragi prijatelji, kako domaći, tako i vi koji ste nam došli u naš prelijepi grad, dobrodošli! Na poseban način želim da pozdravim naše goste koji su došli iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, ali i one koji su došli iz gradova naših okolnih država – dobro nam došli! Iskoristit ću ovu priliku da ponovim jednu činjenicu, koju vi svi sasvim sigurno poznajete – došli ste u grad rukometa. Visoko, ova općina, ova zajednica, ovaj grad, zasigurno bi bez rukometa izgubili jedan veoma važan dio svog identiteta, a zasigurno je i da bi svijet rukometa bio mnogo siromašniji bez ovolikih profesionalaca koji potiču iz Visokog, koji su ponikli iz našeg grada i našeg kluba, RK Bosna Centrotrans. Meni je drago da smo vas mogli ugosititi u našem gradu, ali i našoj instituciji FK samostana i gimnazije. Ova institucija je od samog početka pratila ovaj sport, a zanimljiv podatak je da je prva službena utakmica odigrana upravo na igralištu FKG prije 63 godine. Kroz tu dugu povijest, naša institucija je podupirala ovaj klub i ovaj današnji događaj je kruna, kao i ova dvorana gdje možemo ugostiti sportaše našeg grada i cijelog ovog regiona, a nadam se da će to prerasti u još jednu veću manifestaciju. Kolega je govorio o nekim pobjedama, ali ja mislim da ste svi vi pobijedili. Ovo danas je pobjeda sporta, ova blagdanska manifestacija je manifestacija zajedništva, prijateljstva, i ovo treba biti primjer na našim prostorima, jer je sport jedina stvar koja nas ujedinjuje. Vi trebate biti primjer, i političarima i onima koji se bave ekonomijom i raznim područjima ljudskog djelovanja, kako je zajedništvo, prijateljstvo, unatoč razlikama moguće, ali i potrebno.”

Nakon ravnatelja, prisutnima se obratio Gvardijan FKG, te svečano otvorio ovu manifestaciju.

“Prije svega, svima želim poželjeti dobrodošlicu. Želio bih da svima vama pružim ruku i tako vas pozdravim, ali pošto ne mogu, pozdravit ću vas našim pozdravom – Pax et bonum – mirno i dobro! Dobrodošli u FKG i radujem se svim našim sportašima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske .. koji prisustvuju na Uskršnjem turniru povodom ovog blagdana. Radost je da svi odemo kući sretni i zadovoljni, i da imamo jednu stvar koja nas sve prijatno ujedinjuje. U Visokom, gradu Visočana, svi su uvijek dobrodošli. Želio bih da vi budete mladost onih koji nas zadivljuju svojim umijećem. Bit ćete uvijek dobrodošli ovdje i zahvaljujem se svima vama: trenercima, sucima, roditeljima .. koji ste došli. Vi ste svi pobjednici ovog turnira! Sada, s ponosom i velikom čašću, otvaram ovaj turnir!”

U sklopu turnira, 3 dana će biti održavane utakmice u različitim terminima. REZULTATI PRVOG DANA RUKOMETNOG TURNIRA U VISOKOM ZA DJEČAKE U13
Grupa A: Metaloplastika Šabac (Srbija) – Bosna Visoko (BIH) 18:15 i Gračanica (BIH) -Rudar Pljevlja (Crna Gora) 18:15…. Grupa B: Maglaj (BIH) – Metković (Hrvatska) 17:8 i Rakovica Beograd (Srbija) – Kozara MP Kozarska Dubica (BIH) 17:13.
U četvrtak 13. aprila svaka ekipa će odigrati još po dvije utakmice iz svoje grupe. U petak su kvalifikacione utakmice i utakmice za plasman…


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE