SvijetAmerikaU Washingtonu sastanak šefova diplomatije 68 zemalja koje se bore protiv IS-a

U Washingtonu sastanak šefova diplomatije 68 zemalja koje se bore protiv IS-a

Šezdeset i osam zemalja koje se bore protiv Islamske države u Iraku i Siriji okuplja se u srijedu u Washingtonu kako bi raspravili o strategiji borbe protiv te džihadističke grupe koju je američki predsjednik Donald Trump obećao pobijediti.

State Department rekao je da će ministri vanjskih poslova Globalne koalicije za borbu protiv Islamske države razmotriti dosadašnje akcije i strategiju kako nadalje ubrzati poraz IS-a.

Sastanak na kojem će se detaljno razgovarati o vojnim naporima koalicije kao i o njenim akcijama kada se radi o stranim borcima, finansiranju borbe protiv terorizma i stabilizaciji oslobođenih područja ugostit će američki državni sekretar Rex Tillerson, prenosi Hina.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE