ZDKPolitikaU ZDK-u za projekte vodne infrastrukture 1, 5 miliona KM

U ZDK-u za projekte vodne infrastrukture 1, 5 miliona KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je dopunu Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2015. zbog uvećanja sredstava na poziciji vodnih naknada u budžetu Kantona za ovu godinu, a na osnovu ostvarenog priliva sredstava tih naknada.

Dopunom ovog programa Vlada  je planirala 1,5 miliona KM za realizaciju 34 projekta vodne infrastrukture na području svih 12 općina Kantona.

Ovi projekti, od čega 11 zaštitnih vodnih objekata, 16 objekata za korištenje voda i sedam objekata za zaštitu voda bit će realizirani u skladu s odlukom o kriterijima za utvrđivanje prioritetnih projekata iz oblasti upravljanja vodama od općinskog značaja za program utroška sredstava vodnih naknada za 2015. godinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE