Naslovnica ZDK U Zenici konf...

U Zenici konferencija o jačanju sestrinskog poziva

44
PODIJELI

U organizaciji Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici počela je dvodnevna naučno-stručna konferencija s međunarodnim učešćem “Sestrinstvo jučer, danas i sutra”, na kojoj sudjeluju izlagači iz sedam zemalja s više od 65 različitih naučno-stručnih radova.

MARKETING

Ovo je treća konferencija s ovim nazivom koja ima za cilj jačanje sestrinskog poziva, ali i ukupno osnaživanje zdravstvenih nauka na našem prostoru.

-Teme konferencije su različite, od pravnih i etičkih aspekata u sestrinstvu do primjene teorijskih znanja i analiza određenih zakonskih procedura. Također, govorimo o ulozi sestre u javnom zdravlju, te ulozi sestru u kliničkom okruženju. Značaj i novina ovogodišnje konferencije ogleda se u tome da je drugi dan rezervisan za studente, tj. za takmičenje studenata iz oblasti teoretskog i praktičnog znanja, kao i za učešće na radionicama koje se organiziraju u sklopu programa – kaže viši asistent na Medicinskom fakultetu Mirza Oruč.

Konferencija predstavlja odraz dvogodišnjeg rada na unapređenju i razvoju studijskog programa ‘Zdravstvena njega’ na Medicinskom fakultetu u Zenici.

Ovaj studijski program u prethodnom periodu proveo je niz aktivnosti na unapređenju nastavnog procesa u oblasti sestrinstva, kao što je usklađivanje s Direktivom o reguliranim profesijama Evropske unije, otvaranjem trening centra za praktične vještine i nizom drugih elemenata.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.