PreporukaLikeU2 najavio novu turneju

U2 najavio novu turneju

Legendarna irska muzička grupa U2 najavila je na svom Twitter nalogu novu turneju kojom će obilježiti 30. godišnjicu izdavanja albuma “The Joshua tree”.

Turneja po Evropi i Americi počet će 12. maja, a među pratećim bendovima naći će se i “Mumford & Sons”, “OneRepublic”, “Lumineers” i “High Flying Birds”.

Na 25 koncerata grupa će svirati sve pjesme sa albuma koji je po mišljenju kritičara lansirao U2 među najveće zvijezde svjetske muzike.

Objavljen 1987.godine, na albumu “The Joshua tree” nalaze se hitovi poput “Where the Streets Have No Name” i “With or Without You”, a prodat je u preko 25 miliona kopija.

Osim ovih hitova, publika će prvi put čuti i pjesme za koje često nije bilo mjesta na koncertima U2-a, pa će tako numera “Red Hill Mining Town” prvi put biti izvedena uživo.

Pjevač grupe, Bono Vox, rekao da je nedavno preslušao album i da mu zvuči kao opera.

“Neke od ovih pjesama sam često pjevao, ali nikada ih nisam otpjevao sve. Spreman sam za to i ukoliko je i naša publika onoliko uzbuđena koliko smo i mi…biće to fantastična noć”, rekao je Bono.

Tokom ove godine U2 planira i da obajvio novi album, pod nazivom “Songs of Experience”.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE