Učenica porazila učitelja: Vijeće prihvatilo prijedlog Amre Babić o kapitalnim ulaganjima

1539

Omjerom 15:9 prihvaćen je prijedlog općinske načelnice a vezano za kapitalna ulaganja na općini Visoko za 2016.godinu. Jedino nezavisni vijećnik Elvir Špiodić nije bio prisutan i samim tim nije glasao.

Podsjećamo proteklih mjesec dana vodila se “rovovska” bitka po Mjesnim zajednicama oko ovoh kapitalnih ulaganja koja su svi shvatili i prihvatili kao novac iz javnog proračuna koji će biti uložen u predizbornu kampanju. Na kraju učenica je porazila svog učitelja, održala mu političku lekciju i to značajnim omjerom glasova te samim tim pokazala ko je glavni šef/šefica i ko se najviše pita na općini Visoko bar do 02.10., tačnije do narednih Lokalnih izbora.

Pošto se u političkom Visokom nažalost u nedostatku ozbiljne opozicije sve odveć dijeli po osnovi da li si za Halima ili si za Amru, oni koje smo birali 2012. godine da nas predstavljaju u Zakonodavnoj vlasti glasali su ovako:

Za Halima:

Omanović Mirza, Halilović Džemil,  Suša Nusret, Zukan Sulejmen, Smailagić Zijada, Fejzić Dževad, Mateša Bukva Mirela, Handžić Zlatko, Novokmet-Halilović Delila.

Za Amru:

Ihtijarević Faruk, Zerdo Aida, Begić Nevzeta, Smajević Izet, Ramić Vahid, Ahmić Minela, Šćepanović Dejan, Bukić Mirza, Tomičić Dalibor, Omanović Jasmin, Salčinović Faruk, Frljak Adnan, Purišević Salih, Fatić Mirnes, Merdić Husnija.

Treba napomenuti i da je Mirnes Fatić (BPS) optužio SDA da su protivpravno vodili svoje predizborne kampanje, odnosno da su novac za kampanju izvlačili iz mjesnih zajednica. A u jednom trenutku sjednica je bila i prekinuta jer je većina vijećnika napustila istu.