Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Učenici MSŠ s...

Učenici MSŠ stigli s natječaja iz Beograda i podijelili utiske sa Visoko.co.ba

Piše: Ajša Hindija

203
PODIJELI

Nedavno smo donijeli jednu pozitivnu visočku priču, a danas vam donosimo nastavak. Proteklih dana je održan 6.parlament mladih u Beogradu. Ovaj ‘parlament’ se organizuje svake godine u drugom gradu i tako okuplja na jednom mjestu učenike iz mnogih gradova i država.

Naime, Građevinska sekcija MSŠ “Hazim Šabanović” se plasirala na Međunarodni natječaj koji se održao u Beogradu. Učenici Građevinske sekcije, zajedno sa profesoricom Spaho Lejlom, su odlučili napraviti projekat na zadanu temu, a s obzirom da su sve potrebno već prethodnih godina naučili teoretski, ova prilika je bila odlična da se to znanje primijeni u praksi.

Kako su se plasirali u uži krug takmičenja, učenici i profesorica su odlučili da nagrade cijeli razred ove generacije Građevinske škole, te je cijelo odjeljenje otputovalo u Beograd. Učenici, ali i profesorica, ističu da su svi zajedno radili i da su svi zaslužni za uspjeh njihove sekcije. Na takmičenje je otputovala i direktorica MSŠ, gospođa Slijepčević Sanela.

Iz Beograda nose najljepše uspomene. Veliko ratno ostrvo i učenici Ugostiteljsko-turističke škole su ih dočekali na samom početku. Zajedno su obišli ostrvo, na kojem su imali priliku vidjeti zaštićene vrste biljaka i životinja. Odsjeli su u hotelu “Palace”, gdje su se družili sa kolegama iz Bosne i Hercegovine, tačnije Kiseljaka, ali i iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Svi učesnici su imali prezentacije svojih projekata, a naši sugrađani ističu da su veoma zadovoljni kako je njihov rad prošao. Također su radili i grupne radove sa ostalim ekipama, a nakon završenih prezentacija su se družili i obilazili znamenitosti Beograda.

Učesnici ovog projekta su, za kraj, izrazili veliku zahvalnost organizatorima projekta Sava youth parliament, ali i portalu Visoko.co.ba zbog podrške i zainteresovanosti za njihov projekat.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.