Lokalne TemeUčenici OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ D. Moštre prikupili i donirali pomoć za...

Učenici OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ D. Moštre prikupili i donirali pomoć za Roditeljsku kuću u Sarajevu

Posljednjeg školskog dana, pred  proljetni raspust  završena je  akcija i donirana pomoć za Roditeljsku kuću u Sarajevu. Kuća od srca je mjesto gdje borave djeca oboljela od malignih bolesti, a uz njih  besplatno smještaj imaju i članovi njihovih porodica iz cijele FBiH.

Akciju prikupljanja pomoći inicirale su Ajša Goralija i Lamija Hadžiosmanović učenice V-e razreda područne škole u Radovlju uz  puno razumijevanje njihovih namjera od strane učiteljice Selme i menadžmenta škole na čelu sa direktoricom Jasminom Uzunalić, tako da je za potrebe ove kuće koja se samofinansira  obezbijeđena zavidna količina prehrambeno- higijenskih artikala i određena količina lijekova. Nakon prikupljanja sredstava od strane učenika, a po preporuci projekt menadžera Kuće Kubat Fikreta  kupljene su namirnice i lijekovi dok su knjige, bojanke, igračke … donirani također od učenika, sve upakovano i distribuirano na odredište.

Prema izjavi aktera zadovoljstvo je obostrano, direktorica OŠ  g-dja Uzunalić ističe zahvalnost učenicama na dobroj ideji i  naravno pruža punu podršku, uz napomenu da je ovo još jedna u nizu akcija koju je provela ili provodi ova škola.

G-din Kubat Fikret  se iskreno zahvaljuje, posebno što se radi o ideji učenika vjerujući da oni najbolje spoznaju probleme  generacijski i da je sretan da je to donirano iz jedne od visočkih škola odakle je i njegovo porijeklo.

Vjerujući da će se ova saradnja još više učvrstiti i nastaviti sa ovom praksom pomaganja porodicama čija se djeca nalaze na liječenju u Sarajevu, pozivamo vas uključite se i vi, svaka pomoć je dobro došla!

Senad Goralija  / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE