BiHUčesnici Marša mira na čelu sa federalnim ministrom Salkom Bukvarevićem stigli do...

Učesnici Marša mira na čelu sa federalnim ministrom Salkom Bukvarevićem stigli do Mravinjaca, sutra se u koloni očekuje i premijer Novalić

Iza učesnika ovogodišnjeg Marša mira ostala je najduža i najteža dionica između Liplja i Mravinjaca u koje su večeras stigli i gdje ostaju do sutra, kada slijedi posljednja dionica marša do Potočara. Prema riječima Kemala Mušinbegovića koji se nalazi u koloni i koji je za visoko.ba proteklih dana slao izvještaje sa Marša mira zajedno s fotografijama, sve je u najboljem redu, a učesnici su posebno pozitivno iznenađeni učešćem federalnog ministra Salke Bukvarevića, koji je cijelim putem bio na čelu kolone. Prema riječima preživjelih učesnika ovo je prvi put da neko od ministara pješaći od Nezuka do Potočara i da zajedno sa saborcima spava pod istim šatorom. Sutra u 8:00 sati planiran je polazak iz Mravinjaca, a sutra se očekuje da se koloni priključi i federalni premijer Fadil Novalić koji je najavio svoj dolazak i učešće u posljednoj dionici ovogodišnjeg Marša mira.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE