BiHUdruženja boraca "Crni labudovi": Saopćenje za javnost

Udruženja boraca “Crni labudovi”: Saopćenje za javnost

U povodu pisanja srbijanskih pisanih i elektronskih medija „Kurir“ i „Telegraf“ Udruženja boraca “Crni labudovi” izdaje sljedeće saopštenje za javnost: Udruženja boraca “Crni labudovi” oštro demantuje notorne, spinovane laži pomenutih medija o našoj povezanosti sa incidentom koji se desio u memorijalnom centru Potočari 11.07.2015 godine. Oštro osuđujemo incident koji je suprotno vjerskim običajima muslimana bacio mrlju na ukop 136 žrtava GENOCIDA u Srebrenici. Vjekovima su Bošnjaci bili dostojanstveni u svojoj boli i vjeri, a obaveza muslimana je da poštuje svakoga ko je došao na dženazu. Udruženje smatra da niti Vučić a ni svi ostali političari pored 6241 kabura u Potočarima nisu vrijedni da im se posveti sekund naše pažnje. Učešćem u Maršu mira i na dženazi u Potočarima na miram i dostojanstven način smo obilježili 20 godina od genocida u Srebrenici. Kako smo u ratu bili primjer časne borbe za slobodu, tako i u miru želimo biti primjer u čuvanju tekovina najsvjetlije tačke iz proteklog rata Armije R BiH.

Udruženje boraca “Crni Labudovi” će za iznesene laži, uvrede i klevetu pred sudom tražiti odgovornost navedenih medija.

Upravni odbor udruženja boraca

“Crni labudovi”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE