Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Udruženje sli...

Udruženje slijepih Visoko realizovalo konferenciju: “Upoznajmo prednosti korištenja pomagala asistivne tehnologije za slijepe i slabovidne – praćenje razvoja, praktična primjena i podrška za nabavku”

95
PODIJELI

Udruženje slijepoh Visoko je uspješno organizovalo konferenciju pod nazivom: „Upoznajmo prednosti korištenja pomagala asistivne tehnologije za slijepe i slabovidne – praćenje razvoja, praktična primjena i podrška za nabavku“;

MARKETING

Riječ je o projektu: „Organizovano do asistivne tehnologije – predpostavka za aktivnu poziciju slijepih i slabovidnih“, a koji je realizovan u periodu od 01.08. do 31. 12. 2017. godine, u Visokom, Zenici i Sarajevu.

 

Opći cilj projekta je sistemsko rješavanje pitanja nabavke pomagala asistivne tehnologije i osposobljavanja slijepih i slabovidnih osoba za njihovo korištenje kao predpostavka za njihovo aktivno sudjelovanje u društvenom životu.

Posebni ciljevi:
Promovirati u lokalnoj zajednici potrebe i mogućnosti prevladavanja specifičnih problema slijepih i slabovidnih za sudjelovanje u aktivnostima u svim oblastima života i rada uz korištenje savremenih specijalnih pomagala;
Razvoj samopouzdanja, motivacije, znanja i vještina za korištenje savremenih elektronskih i informatičkih pomagala kod članova Udruženja i drugih osoba sa oštećenjem vida;
Razvoj kapaciteta Udruženja i svrsishodno prezentovanje inicijative za povezivanje sa drugim organizacijama i institucijama radi praćenja razvoja i iznalaženja povoljnijih načina nabavke pomagala asistivne tehnologije za osobe teže oštećenog vida.

Ovaj projekat podržan je od strane Ministarstva za rad i socijalnu politiku Federacije BiH iz sredstava dobiti igara na sreću.

 

Kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji koje je pripremilo ovo udruženje:

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.